fredag 5 december 2008

Det blåste snålt runt Slussen idag
Ingenstans i Stockholm känner man snålblåsten som man gör när man stretar från Skeppsbron mot Söder. Och, ingenstans är det vackrare! Saltsjön står på, dystert grå, nästan hotfull.

Där kommer Djurgårdsfärjan in, lika pålitlig som decembervädret. Bussar sniglar sig fram, människor skyndar vidare.

Slussen är en transportsträcka.

Slussen är ingen plats man uppehåller sig vid en ruggig decemberfredag!

Men, stanna upp ett tag! Se platsen!

Se Söders dramatiska förkastningsbranter, se Mälarens vänare landskap. Tänk bort bullret från tunnelbanan, det dovare mullret från centralbron.
Tänk ett annat Slussen. En mötesplats. Stockholms finaste! Mötesplatser som passar för möten i juli, likväl som möten i december!

Tänk ett Slussen i nivå med kajerna! Låga broar, strömmande vatten! Mötesplatser och utsikter.

Det är möjligt. Men då måste vi gräva ner tunnelbanan, i en tunnel där den borde varit från början!

Decembervädret kan vi nog dessvärre inte göra något åt.

Vi ser med glädje på hur fler och fler besöker vår utställning, Vår syn på Slussen. Den visas på Arkitekturgalleriet, Munkbron 3 i Gamla Stan. Galleriet har all time high av besökare! Vi gläds att så många blir entusiastiska över vårt förslag.

Nu, äntligen ska vi få visa vårt förslag för Stadsbyggnadskontoret. Efter lång tid när vi mötts av ett nästan totalt ointresse, så har vi nu fått en inbjudan. I mitten av december ska vi visa vårt förslag för stadsbyggnadskontoret.


1 kommentar:

  1. En sån underbar beskrivning här ovan!!!

    Under alla väder, under alla årstider fördjupar Slussen alla våra upplevelser, känslor och minnen. Och det är just här som Stockholms karaktärsdrag visar sig som allra starkast. Låt detta få komma fram i det nya Slussen!! Förslaget som visas på Munkbron 3 har just fattat detta. Inga andra har lyckats fånga just denna själ, som ger oss så starka upplevelser.

    SvaraRadera